انتقال خط تلفن ثابت، یکی از مسائلی است که افراد هنگام نقل مکان به دفتر یا خانهی جدید، باید پیگیری کنند. هر چه شماره قدیمیتر باشد و دایرهی مخاطبان و مشتریانی که شما را با آن میشناسند گستردهتر باشد، حفظ و انتقال خط تلفن ثابت به مکان جدید، حیاتیتر میشود. البته به این منظور باید فرآیندهای خاصی را طی کنید که در این مقاله با جزئیات توصیف شدهاند.
منظور از انتقال خط تلفن ثابت چیست؟
انتقال خط، فرآیندی است که طی آن، حق مالکیت یک خط تلفن برای صاحبش حفظ شده و صرفا با جا به جایی محل کار یا زندگی، از بین نمیرود و شما در هر جایی سکونت کنید، میتوانید با همان شماره ثابت قدیمی، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
اهمیت جا به جایی خط تلفن ثابت
اهمیت جابهجایی خط تلفن ثابت از این بابت است که این روزها خیلی از کسب و کارها در دفاتر و مغازههای استیجاری، مشغول به فعالیت هستند؛ پس نمیتوانند به صورت دائمی در یک دفتر حضور داشته باشند و مدام مجبور به جابهجایی هستند.
از طرفی اکثر مواقع شماره تلفن یک سازمان، راحتترین و دردسترسترین راه برای مشتریان است که در صورت لزوم با آن تماس بگیرند پس باید تا حد امکان برای حفظ مالکیت خط تلفن تلاش کرد.
روشهای انتقال خط تلفن ثابت
برای انتقال خط تلفن ثابت چند روش وجود دارد که در این بخش به بررسی آنها خواهیم پرداخت تا بتوانید با توجه به شرایط و شهر محل سکونت خود، بهترین و سریعترین روش جابهجایی خط ثابت را انتخاب کنید.
مراجعه حضوری به مخابرات
مطمئنترین راه برای انتقال شماره تلفن، مراجعه حضوری به شرکت مخابرات مربوط به محل سکونت فعلی میباشد.
فرآیند ثبت درخواست انتقال خط تلفن ثابت به روش حضوری، با تکمیل فرم درخواستی که کارشناسان به شما تحویل خواهند داد آغاز میشود و پس از تحویل این فرم و مدارک هویتی لازم به آنها، هزینه را پرداخت میکنید و در نهایت کارشناسان در صورتی که مانع خاصی برای انتقال خط ثابت شما نباشد، آن را به مکان جدید جابهجا خواهد شد.
در نظر داشته باشید که جابهجایی خطوط تلفن هشت رقمی بدون سیپ ترانک، فقط در منطقه مخابراتی خط موجود قابل اجرا است و در صورتی که بخواهید از آن منطقه خارج شوید، انتقال خط به این روش امکان پذیر نیست.
در بخشهای آتی این مقاله، لیست مدارکی که برای انتقال خط تلفن باید همراه داشته باشید، مطرح خواهد شد.
انتقال خط تلفن ثابت مخابرات به روش غیرحضوری
شما میتوانید با مراجعه به سامانهی 2020 و ثبت درخواست مربوطه، به صورت آنلاین مدارک مورد نیاز را آپلود و هزینه را پرداخت کنید. لازم است از طریق همین سامانه وضعیت درخواست خود را مرتباً چک کنید.
در ضمن پیشنهاد میکنیم که برای تسریع فرآیند، به صورت حضوری پیگیر انتقال خط تلفن ثابت خود باشید.
انتقال شماره به روش NP
این مورد یکی از خدمات مخابرات است که با پرداخت حق اشتراک، قابل انجام است. سرویس NP، عملکردی مشابه با دایورت دائمی یک خط تلفن ثابت را دارد و هر بار مشتریان با خط قبلی شما تماس بگیرند به صورت خودکار به خط محل کار جدید شما متصل خواهند شد.
انتقال خط تلفن ثابت به کمک سرویس متاما
به روزترین روش برای حفظ مالکیت دائمی خط شرکت شما، سرویس متاما است که به تازگی توسط مخابرات و شرکت نواتل رونمایی شده است.
مفاهیم “خط تلفن ثابت اینترنتی” و… قطعا به گوش شما آشنا هستند. بسیاری از کسب و کارها این روزها با خرید یک خط اینترنتی، ضمن رفع دغدغهی جابهجایی محل شرکت در طولانی مدت، شروع به استفاده از ویژگیهای بینظیر سافتفون و مرکز تلفن ابری و سایر خدمات در راستای بهبود روند ارتباط با مشتریان خود میکنند.
حال شرکت مخابرات ایران با همکاری نواتل این امکان را به شما میدهد تا همان خط مخابراتی سابق خود را در کمترین زمان تبدیل به مرکز تماس ابری کنید و از محدودیتهای زمانی و مکانی سرویس تلفن خود، رها شوید.
هزینهی جا به جایی خط تلفن ثابت
اگر قصد دارید از طریق مخابرات، خط خود را منتقل کنید، بهتر است برای اطلاع دقیق از تعرفههای این فرآیند، با شرکت مخابرات محل سکونت خود تماس بگیرید تا با توجه به نوع خط تلفن شما و فاصلهی بین دو محل، هزینه برای شما محاسبه شود.
اگر هم به فکر اینترنتی کردن خط تلفن ثابت خود افتادهاید، جهت اطلاع دقیقتر از مزایا و امکانات و قیمت پکهای مختلف سرویس متاما میتوانید، به “صفحه متاما” مراجعه کنید.
برای انتقال خط ثابت چه مدارکی باید همراه داشته باشید؟
اطمینان حاصل کنید که قبل از مراجعه به مخابرات، مدارک هویتی و مدارک مربوط به مالکیت خط تلفن، تکمیل شده باشد.
مدارکی که حتما باید همراه خود داشته باشید عبارتند از؛
-
- قبض تلفن ثابت
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی شناسنامه
معضلات انتقال خط تلفن
گاهی ممکن است بنا به شرایط خاص، جابهجایی خط تلفن ثابت به مکان جدید امکان پذیر نباشد و یا با تاخیر بسیار زیادی انجام شود. گاهاً دیده شده که پس از تکمیل فرآیند انتقال، خط در محل جدید غیر فعال مانده است. البته در اکثر مواقع این مشکلات قابل حل هستند و میتوان با پیگیریهای به موقع و دقیق، از آنها پیشگیری کرد.
البته همانطور که گفته شد در صورتی که خط شما به سیپ ترانک مجهز نباشد، انتقال آن فقط در یک حوزهی مخابراتی امکانپذیر است ؛ با توجه به اینکه در حال حاضر یکصد منطقه مخابراتی در شهر تهران وجود دارد، اگر مقصد جا به جایی شما، در همان منطقهی اولیه نباشد، باید به دنبال راه دیگری برای حفظ مالکیت خط خود باشید.
راه حل چیست؟
یکی از مشکلاتی که میتوانید از بروز آن جلوگیری کنید این است که پیش از شروع فرآیند اداری انتقال خط تلفن ثابت، بدهیهای آن را تسویه کنید و در زمان انتظار طولانی با مخابرات در تماس باشید و درخواست پیگیری دهید؛ البته اگر خطی که قصد انتقال آن را دارید، مربوط به کسب و کار شماست، پذیرفتن این ریسکها برایتان سخت خواهد بود.
پیشنهاد ما این است که اکنون که شرایط پیگیری انتقال خط را دارید، با کمک سرویس متاما این کار را به بهترین و بهروزترین شکل ممکن انجام دهید تا علاوه بر رفع دغدغهی انتقال خط تلفن ثابت، از سایر مزایای یک مرکز تماس ابری حرفه ای هم استفاده کنید.
افزودن دیدگاه